Thursday, December 13, 2012

SaNtAi CuTi SeKoLaH...

Akhirnyer... sempat jugak mama melayan kerenah anak2 mama
maklum la cuti sekolah dah hampir sebulan
tapi tak kemana pun...
anak2 mama semua sibuk nak mandi manda
bila bagi pilihan nak ke showalk @ icty or wet world
semua pilih wet world...
mari kita layan pic anak2 mama semua....

then sudahnyer destinasi yang kita tuju is
Wet World Shah Alam... mama pun terpaksa ambil cuti
coz kita pegi waktu selangor public holiday...

So dear... ini pic kamu semua yer...

 Papa with our lovely QiQi.. <3<3
 Mama & all my askar comel... hihihii
 budak baru belajar nak buat peace.. sampai terpejam2 mata
Kakak Yaya dah sunburn dah... 
 Abang Iman paling sibuk.. sibuk nak cari port buat dia melompat... jangan x tau dia dah ada protege tau... nak tau saper??? tu yang baju kuning kat sebelah tu...
 kesian... sejuk anak mama...
 tu dia... melompat jer keja dia... puas papa cari shot nak tangkap tapi ini jer yang dapat.. hahahaa
 budak2 nie memang x tau penat agaknyer







Seronok mama tengok anak2 hepi...
Kami balik dalam pukul 2.30ptg.. nasib baik sempat pegi toilet tukar baju..
hujan lebat giler ari tu...

Wednesday, October 17, 2012

Tenanglah Wahai Hati...



Ya Allah… jauhkanlah segala kemungkinan
Yang akan menduga hati ini…
aku x mampu & aku x sanggup Ya Allah…
Biarlah kata hati ini hanya terbiar begitu saja
Jangan kau mengiyakannya Ya Allah
Aku memohon rahmat Mu Ya Allah
Sesungguhnyer kau yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Aku masih mahukan kehadiran seluruh keluargaku
Aku masih x puas membelai dan menyayangi mereka
Peliharalah kami semua Ya Allah... Amin…


Friday, September 28, 2012

Maafkan Iena Abah


Ya Allah…
Kesian Abah… kenapa aku tak boleh menyenangkan hidup abah
Kenapa dihujung usianyer abah masih perlu bekerja
Kejamnyer aku sebagai anak x mampu untuk
Menanggung hidupnyer sepertimana dia menanggung
Hidup aku hingga aku dewasa..

Abah… maafkan iena bah…

Wednesday, May 2, 2012

LaMa X uPdAtE....

wahh... lama dah x update enrty...
sedar x sedar dah masuk bulan 5 ari nie
so many things happen kat family kita dalam kebelakangan nie

ramai kehilangan... sakit.. & macam2 lagi...
arwah oyang meninggal bulan 3 on 19 March 2012
puncanyer hanya deman jer...
& arwah Atok Jum plak meninggal on 5 April 2012
sebab demam and adalah masalah2 lain...

Plan nak pegi Cameron Highlands pun terpaksa ditunda
Coz Atok Di, x nak pegi..
Walau pun berat ati coz kena cancelled
terpaksa gak ikut... ermmm next time kita pegi yer

And this coming thursday on 10th of May
Yaya plak nak kena operation
because of hernia, just a minor operation doktor kata

Yang lain2 macam, kakak tisya... abang iman... yaya... & qiqi
Deman & muntah2 silih berganti

Cuti mama this year pun dah banyak habis...
ermmm....

Ini lah sedikit sebanyak apa yang mama
bleh update untuk tatapan anak2 mana

sorry la mama x sempat dah update blog
banyak tugasan lain yang menunggu
nie pun mama update enrty masa tgh lunch kat opis
hehehee...

ok la.. semoga bertemu dilain masa...

Thursday, February 23, 2012

Ohhh... ImAn WaNn HaZiQ.... 1 NiLaM (2012)

hahahaaa... sorry iman...
mama lambat post entry nie
buzy la.... but there is ada entry pasal iman ok...
draft dah lama cuma x sempat jer nak post
heheeee..
so.... enjoy yer
* * * * * *
abang imannn.... this yer abang iman darjah 1 tau
anak mama nie memang super hensem
cuba tgk pic nie..
hensem kan... cair gadis2 dia sekolah abang nanti...


opss... bab ngurat tolak tepi ok...
maintain malu macam papa tau
(papa kata masa sekolah dulu dia pemalu)
(entah iyer ntah tidak... hahahahaaa)
TAPI...!!!!! jangan x percaya
cuba tengok video kat bawah nie....
ada artis buat konsert.... masa hari ke 3 sekolah...

video

hahahaha..... artis terkenal kita....
IMAN WAN HAZIQ dari kelas 1 NILAM....
aper la abang iman nie...
muka bleh tahan
tapi MENANGIS.... x nak pegi sekolah
x pasal2 mama & papa kena masuk
bilik penolong kanan hal ehwal pelajar pagi tu
errmmmm..... aper kes abang????
the best part.. bila cikgu tanya kenapa x nak pegi sekolah??
senang jer jawapan dia..
nak tgk katun kat TV2.... huhuhuuuu... macam nie punyer kes pun ada ker bang..
actually masa mama wat entry nie pun
sekolah dah bukak kira2 hampir 2 minggu
BUT... abang iman still buat perangai
cuma bezanyer skrang dia x buat konsert besar2an
dia buat konsert tertutup jer...
hanya orang2 dijemput jer bleh tgk konsert dia.. hahahaaa
anak lelaki sorang tapi... cewek (dlm bahasa jawa)
maksudnyer kuat nangis
hopefully next week.. abang iman dah ok tau...
mama berdoa semoga abang iman
berjaya dalam pelajaran
berjaya dalam hidup
berbahagia didunia & diakhirat hendakyer
AMIN....

Saturday, February 18, 2012

PeNaT.....

ermmmmmm... penat dengan status orang kat FB
asyik minta maaf.. menyesali perbuatan diri....
sayang semua orang dan what ever...
terpaksa berkorban demi insan lain la...
dengan mengenepikan perasaan sendiri...
tapi itu semua ucapan yg hanya terpampang di FB
tak terluah dengan ucapan zahir
jauh lagi dengan perbuatan....

status2 macam nie seakan2 nak menunjuk pada orang luar
yg diri dia terlalu baik.. bukan aku kata dia x baik
dia memang baik
tapi seolah2 dia adalah insan yg terlalu baik
sehingga terpaksa berkorban untuk org lain

andai aku boleh buat status
sebagaimana diri dia... mungkin akan jadi perang besar
tapi untuk apa mengaibkan diri dan org lain
dengan status yg berkias boleh saja mendatangkan fitnah

satu saja pinta aku...
bukan dia saja malah juga aku
cermin la diri... hiasi peribadi...

tak perlu mengungkit kesilapan masa lalu
kita bukan malaikat yg tidak pernah membuat silap
jika diri sudah diterima seperti sediakala
untuk apa mengukit kesilapan lalu...
perbaiki diri itu yg paling utama....

nasihat dari aku...
sudah2 la buat status merapek kat FB tu
aku dah PENAT nak baca....

hanya diruangan ini la tempat aku nak meluahkan rasa
bila disimpan terasa sakit sungguh hati ini
nak diluahkan dengan kata2
takut menjadi perang telok pula....
banyakkan la beristighfar wahai insan yg berkaitan
dan juga peringatan buat diri ini
wassallam....